Vacature senior medewerker Ontmoetingscentrum in AOC De Pijp bij Combiwel Buurtwerk

Graag vragen we jullie aandacht voor deze mooie vacature. Ben je geinteresseerd, of ken je iemand die misschien geinteresseerd is, neem dan snel contact op of geef het aan die persoon door.

Link: https://werkenbij.combiwel.nl/vacaturebeschrijving/senior-sociaal-werker

Senior Sociaal Werker met een hart voor mensen met beginnende dementie

Je weet als geen ander dat er nog veel verbeterd kan worden aan de levenskwaliteit van mensen met beginnende dementie. Daarom ben jij precies de persoon die we bij Combiwel Buurtwerk, één van de grootste welzijnsorganisaties in Amsterdam, zoeken. Want met je concrete ideeën daarover, ben je niet alleen in staat om deze mensen te begeleiden om contacten te maken en plezier te hebben, maar ook om ervaren collega’s daarin te inspireren en te ondersteunen. Daar heb je de ervaring mee, maar ook het hart voor op de juiste plaats. Als er intakegesprekken met nieuwe deelnemers zijn, heb jij daarin een belangrijke rol. In de contacten met de samenwerkingspartners, ben jíj het aanspreekpunt. En laten we de mantelzorgers van mensen met beginnende dementie niet vergeten. Want als er bijeenkomsten voor deze mensen worden georganiseerd, heb jíj de leiding.

En dat allemaal vanaf een mooie plek in Amsterdams Zuid, waar je waardevolle relaties gaat opbouwen. Ook met vele buurtbewoners.

Buurtbewoners? Ja, je werkt namelijk vanuit een AOC (Amsterdams Ontmoetingcentrum) en je hebt “in de buurt” een belangrijke sociale functie. Kwetsbare oudere Amsterdammers bijvoorbeeld, die nog geen diagnose hebben maar die wel last krijgen van geheugenproblemen, moeten moeiteloos de weg naar jou kunnen vinden.

Je maakt contact. Je biedt structuur. Je gaat in gesprek over de diagnose dementie en hoe mensen daarmee om kunnen gaan. Je creëert gezelligheid, activiteiten en saamhorigheid. En je zorgt voor persoonlijke aandacht. Maar je zorgt ook voor onderlinge verbinding tussen alle betrokkenen. Overbodig dus om te zeggen dat je zeer waardevol werk doet. Daarvan ben je jezelf terdege bewust.

Team

Dat je een teamplayer bent, is natuurlijk heel vanzelfsprekend. Maar je voelt je ook goed in je element als je zelfstandig werkt. Verder leg je contacten op allerlei niveaus. Je verbindt en matcht, want je kunt goed inschatten wie je bij wie zet. Je beweegt mee. Maar je weet ook dat je binnen deze doelgroep met hectiek en verrassingen te maken kunt krijgen, dus je moet natuurlijk tegen een stootje kunnen.

Comments are closed.