Morgen Wereld Alzheimer Dag !

Morgen 21 September, is het Wereld Alzheimer Dag, ter bevordering van wereldwijde aandacht voor  dementie. Het thema van dit jaar is: ‘De vele gezichten van dementie’,

 

Op deze dag worden allerlei activiteiten georganiseerd in heel Nederland:

  • waaronder een conferentie met workshops over o.a. de sociale benadering dementie, preventie en leefstijl en samen dementievriendeljk. Zie hier voor meer informatie.
  • een symposium in het Stadshuis van Almere over wat er nodig is om dementievriendelijk te worden als gemeente. Zie hier voor meer informatie.
  • ook vinden er culturele activiteiten plaats in Haarlem bijvoorbeeld, waar op woensdag 22 september  drie voorstellingen in het Zaanenpark zullen plaatsvinden. De voorstellingen houden rekening met de belevingswereld van de gasten en maken er met een mix van circus, theater en muziek een feest der herkenning van. Zie hier voor meer informatie.
  • en is er een expositie in Boxmeer die een verscheidenheid aan vormen laat zien zien die ook zichtbaar is bij mensen met dementie. Zie hier voor meer informatie.

Tot slot wordt morgen het langverwachte Wereld Alzheimer Rapport gelanceerd: ‘Reis door de diagnose van dementie’, waarin het cruciale en actuele onderwerp van diagnose wordt verkend. Zo zal het onder andere gaan over het veranderende gezicht van diagnose; het perspectief van mensen met dementie en mantelzorgers; ontwikkelingen op het gebied van cognitieve beoordeling; de rol van scanners, CSF en biomarkers, en een blik op de toekomst. Het rapport zal tijdens een webinar worden gelanceerd. Je kunt je hier aanmelden voor de webinar.

WorldAlzheimerReport

 

Comments are closed.