Koor Eigenwijs Zeist voor mensen met dementie, mantelzorgers en buurtbewoners weer van start

Samen zingen maakt je blij!

Muziek raakt iets aan waar dementie geen vat op heeft. Voor Corona zongen zo’n  15-25 deelnemers in het koor Eigenwijs Zeist. Na 1 ½ jaar gaat het koor weer van start. We zingen bekende liederen die een ieder goed in het gehoor liggen. We zingen 1-2 stemmig vooral Nederlandse en Engelse liederen. Mensen met dementie zingen net zo vrolijk mee als hun mantelzorgers, buurtbewoners en vrijwilligers. Behalve soms wat hulp bij het zoeken van de juiste bladzijde is het een volstrekt gelijkwaardige activiteit van alle koorleden. Samen zingen kan bijdragen aan het verminderen van stress, pijn en angst en zorgt voor een goede stemming en ontspanning.

Helpen als vrijwilliger? Wilt u gratis mee zingen en als vrijwilliger een handje helpen, dan wordt u met open armen ontvangen.

Het koor repeteert vanaf september elke dinsdag van 15:45 – 16:45 uur het hele jaar door onder pianobegeleiding van een koordirigent in het Ontmoetingscentrum Zeist, Bergweg 1. Belangstelling? Kom vrijblijvend een keer meezingen. Wel graag vooraf aanmelden. Contributie voor € 20,- per maand, ook als u samen komt met uw naaste. Het koor is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Stichting RCOAK en de gemeente Zeist.

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het Ontmoetingscentrum Zeist,  oczeist@santepartners.nl, 06-10974313 of kijk op www.vitras.nl/ontmoetingscentrum

persbericht koor

Comments are closed.