Financiële ondersteuning Coronacrisis

Financiële ondersteuning voor zorg en ondersteuning van ouderen tijdens de Coronacrisis

Behoud van de kwaliteit van leven van ouderen is tijdens deze coronacrisis niet eenvoudig maar belangrijker dan ooit. Het vereist omdenken en nieuwe, creatieve oplossingen. Geweldig om te zien wat er op allerlei plaatsen in dit land gebeurt, spontaan en uit het hart. Onderstaand wijzen we u graag op een nieuwe regeling van het ministerie van VWS die u mogelijk helpt uw plannen te financieren. Maar eerst het volgende: ook Stichting RCOAK staat naast reguliere aanvragen open voor ‘Corona’aanvragen. U dient daarvoor de gebruikelijke procedure te doorlopen via onze quick scan op www.rcoak.nl. Als u Corona in de titel van het project vermeldt, krijgt u aanvraag voorrang bij de behandeling.

Financiële impuls via ZonMw
Het ministerie van VWS stelt extra geld beschikbaar om creatieve oplossingen te faciliteren met betrekking tot het coronavirus (COVID-19). De pandemie heeft een grote impact op de zorg en samenleving. Op korte termijn zijn daarom oplossingen nodig voor praktische problemen in en buiten ziekenhuizen. Heeft u een creatieve oplossing die hieraan bijdraagt? Vraag dan nu een financiële impuls aan bij ZonMw.

De regeling gaat naast praktische technologische oplossingen in de (ziekenhuis)zorg ook om de zorg en ondersteuning aan kwetsbare mensen. Ouderen worden hierbij expliciet genoemd. Het gaat daarbij om oplossingen die buiten reguliere zorg- en welzijnsactiviteiten vallen.

Er is € 500.000,- beschikbaar voor de regeling. U kunt bij ZonMw een aanvraag doen voor een startimpuls tot € 7.500,- of voor een projectimpuls van € 7.500 tot € 15.000,-.

Comments are closed.