ACA-congres “Verouderen met Veerkracht”

Datum: 7 april 2016

Eén van de grootste uitdagingen in de komende decennia is de veroudering van de bevolking. Ouderen willen en moeten meer in de maatschappij participeren. Tegelijkertijd wordt participatie belemmerd door fysieke, psychologische en sociale factoren. De zorgvraag stijgt, terwijl de financiële mogelijkheden krimpen en het aantal beschikbare formele en informele zorgverleners achterblijft.

Ouderenonderzoekers van het AMC, UvA , VUmc en VU hebben zich verenigd in het Amsterdam Center on Aging (ACA). ACA stelt zich ten doel excellent multidisciplinair ouderenonderzoek te bevorderen en ervoor te zorgen dat een breed publiek optimaal gebruik kan maken van de wetenschappelijke bevindingen van het ouderenonderzoek.

Het derde ACA congres heeft als thema: Verouderen met Veerkracht: innovatieve visies op ouder worden . Ondanks blootstelling aan risicofactoren blijven sommige ouderen relatief gezond en actief. Wat maakt dat zij in staat zijn bedreigende factoren en gebeurtenissen te weerstaan? Hoe kan inzicht in fysiologische, psychologische en sociale determinanten van veerkracht helpen in het voorkomen van afhankelijkheid, het bevorderen van gezondheid en maatschappelijk functioneren en het verbeteren van zorg?

In de parallelsessies presenteren ouderenonderzoekers verbonden aan ACA en van andere universiteiten/ instituten hun onderzoek.

Tijdens het congres is er onder meer een informatiemarkt met diverse stands en een postersessie waar ouderenonderzoekers van ACA hun onderzoeksresultaten presenteren aan een breed geïnteresseerd lekenpubliek. De onderzoeker met de beste poster krijgt de Codde en van Beresteyn Gerontologieprijs uitgereikt.

Bekijk het volledige programma in de download onderaan deze pagina, of schrijf u direct in via deze link.

Datum 7 april 2016
Tijd 09:00 tot 17:00
Locatie Vrije Universiteit, Amsterdam
Kosten zie folder
Contactpersoon Mariëlle Diepeveen
Telefoon +31204441533
Website www.vumc.nl/aca
Bijzonderheden Graag aanmelden via het inschrijfformulier

Comments are closed.