Gratis cursus OC 3.0 voor leidinggevenden en personeel van ontmoetingscentra

Heeft u een Ontmoetingscentrum en wilt u met de tijd meegaan? Wilt u meer mensen met dementie en mantelzorgers in uw wijk ondersteunen door uw aanbod te verbreden? Wilt u mensen met dementie en mantelzorgers nog meer in hun kracht zetten? Dan is deze cursus mogelijk iets voor u!

Dit najaar bieden we nog eenmaal gratis de cursus OC 3.0 aan.

Al 25 jaar wordt in Ontmoetingscentra gecombineerde ondersteuning geboden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. In zogenaamde Ontmoetingscentra 3.0 worden drie nieuwe geïndividualiseerde vormen van begeleiding voor mensen met dementie en mantelzorgers aan bestaande Ontmoetingscentra gekoppeld

  • DemenTalent: mensen met dementie worden als vrijwilliger actief in de samenleving, op basis van nog aanwezige talenten. Uiteraard goed begeleid en ondersteund.
  • Dementelcoach: mantelzorgers van mensen met dementie krijgen telefonische coaching.
  • STAR-educatie: mantelzorgers volgen een internetcursus over dementie, begeleiding en zorg, en over hoe goed voor zichzelf te zorgen als mantelzorger.

Het doel is om met deze interventies een bredere groep van mensen met dementie en mantelzorgers te helpen. Mensen die om wat voor reden dan ook geen gebruik maken van het reguliere aanbod in Ontmoetingscentra. Via het uitgebreide bestaande netwerk van Ontmoetingscentra willen we deze nieuwe interventies verder landelijk verspreiden. In de Ontmoetingscentra 3.0 cursus worden praktische handvatten geboden om deze nieuwe interventies succesvol via het Ontmoetingscentrum aan te bieden.

Wanneer?

12 november 2021 9.45 – 16.30 over DemenTalent

26 november 2021 9.45 – 16.30 over Dementelcoach en STAR.

Waar?

De cursus vindt plaats rond de VU campus in Amsterdam.

Geïnteresseerd?

Aanmelden kan door een mail te sturen naar ontmoetingscentra@ggzingeest.nl. Er zijn maximaal 30 plaatsen (inschrijving op volgorde van aanmelding).

Meer informatie?

Bekijk de Flyer cursus OC 3.0 nov2021 of stuur ons een mail.

Comments are closed.